Vizitati Portalul serviciilor electrice si noul Forum electric la adresa www.PortalElectric.Ro
A fost lansata revista InfoElectrica, se distribuie gratuit pe www.PortalElectric.Ro !!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Vizitati Portalul serviciilor electrice si noul Forum electric la adresa www.PortalElectric.Ro | Inregistrare | Login

POZE VIZITATI PORTALUL SERVICIILOR ELECTRICE SI NOUL FORUM ELECTRIC LA ADRESA WWW.PORTALELECTRIC.RO

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
bianca maria 24 ani
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
24 - 80 ani
Vizitati Portalul serviciilor electrice si noul Forum electric la adresa www.PortalElectric.Ro / Scheme electrice / Pornit simultan ventilatoare pentru doua bai... Moderat de avram, stericuta
Autor
Mesaj Pagini: 1
FaneDuru
Membru nou

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 1
Am o casa (parter + etaj), in care la fiecare nivel cate o baie. Cand aprind lumina in fiecare baie, porneste (temporizat) cate un ventilator care functioneaza cam doua minute dupa stingerea luminii. Toate bune si frumoase, doar ca folosesc o teava de aerisire comuna si neavand suficienta inaltime, cand pornesc ventilatorul dintr-o baie, neavand tiraj natural, parte din umezeala, sau mirosul din baia respectiva este trimis si in baia in care nu functioneaza ventilatorul. Am trecut cu flacara prin dreptul gurii de absorbtie a ventilatorului ce nu functioneaza si e clar ca sufla aer... Casa e alimentata trifazat si baile in discutie sunt alimentate pe faze diferite (ghinion...). Am incropit o mica automatizare cu relee, care sa activeze (cu faza de 220v) temporizatorul ventilatorului din baia in care nu s-a aprins lumina. Temporizatoarele au trei borne: Nul, faza (cu alimentare continua), respectiv, faza cu alimentare pe perioada aprinderii becului, care porneste ventilarul (temporizat).
   Intrebarea care ma macina este: Nu pateste nimic temporizatorul ventilatorului daca este alimentat continuu de pe o faza (220 V) si pornit cu alta faza, intre cea care-l alimenteaza continuu si aceasta de pornire existant tensiune de 380 V ?
   A mai rezolvat cineva problema in felul asta ?
   Atasez si schema la care facusem referire mai sus.

   Multumesc anticipat pentru comentarii care sa ma ajute...

pornit simultan pentru doua bai... casa (parter etaj), care fiecare nivel cate baie. cand aprind

20.4KB


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la